581 – Změna stavu nedokončené výroby

Přírůstky nedokončené výroby se účtují ve prospěch nákladového účtu, úbytky na vrub tohoto účtu.

Obsah

Datum publikace:13.01.2021
Autor:doc. Ing. Hana Březinová, CSc.
Právní stav od:01.01.2021
Právní stav do:31.12.2021

Přírůstky nedokončené výroby se účtují ve prospěch nákladového účtu, úbytky na vrub tohoto účtu.

Obsahová náplň: § 22 vyhlášky č. 500/2002 Sb.

Postupy účtování: ČÚS č. 019

Položka výkazu zisku a ztráty: B.

Č.Účetní operaceMDDKomentář
1.Zvýšení stavu nedokončené výroby121581Dle ČÚS č. 019, bod 3.10.1.
2.Přebytek nedokončené výroby zjištěný při inventarizaci121581Dle ČÚS č. 019, bod 3.10.1.
3.Zúčtování nedokončené výroby při uzavírání účetních knih – způsob B převod na sklad dle inventury121581Dle ČÚS č. 019, bod 3.10.1.
4.Snížení stavu nedokončené výroby581121Dle ...
 

 

Přístup do této části mají jen registrovaní uživatelé 
s předplaceným přístupem.

Přihlásit

 

 

 

Proč využívat portál Daně pro lidi?

Prémiový přístup k celému obsahu, funkcím a službám.

 Ideální pro profesionály - daňaře, auditory a účetní
 Více než 35 000 aktuálních dokumentů
 100+ videoškolení s top lektory
 Odborníci pomáhají denně na e-mailu, online chatu a telefonu
 Pravidelné online a video rozhovory
 Osobní profil a personalizované funkce
 Zákony pro lidi PLUS zdarma, slevy a bonusy


Roční přístup:
12 950 Kč bez DPH (1079 Kč / měsíčně)

Výhody předplaceného přístupu naleznete v části O PORTÁLU

 

 

Poznámky pod čarou:

Související předpisy SZČR

  • 500/2002 Sb. Prováděcí vyhláška k podvojnému účetnictví pro podnikatele

Partneři

cookies24x24  Souhlas s využíváním cookies

Tato webová stránka používá různé cookies pro poskytování online služeb, na účely přihlášení, poskytování obsahu prostřednictvím třetích stran, analýzu návštěvnosti a jiné. V souladu s platnou legislativou prosíme o potvrzení souhlasu, nebo nastavení Vašich preferencí.

Pamatujte, že soubory cookies jsou užitečné pro různá uživatelská nastavení a jejich odmítnutím se může snížit Váš uživatelský komfort.

Více informací.